مراقبت از کفش چرم و آموزش نکاتی جهت افزایش دوام و ماندگاری آن

 

در این مقاله از چرم بلاگ به نحوه صحیح مراقبت از کفش چرم پرداخته و نکات مهم جهت نگهداری و تمیز کردن کفش چرم را توضیح می‌دهیم.

 

مراقبت صحیح از کفش‌ها موضوعی فراتر از تمیزکردن منظم کفش‌هاست. مواردی چون نحوه پوشیدن و درآوردن کفش‌ها، وقفه‌های منظم در پوشیدن کفش چرم (استراحت دادن به کفش)، استفاده از قالب‌های کفش طی مدت نگهداری کفش و ... از جمله نکات مهم نگهداری و مراقبت از کفش می‌باشند. مراقبت صحیح از کفش کمک می‌کند تا کفش‌های شما مدت طولانی‌تری دوام آورده و دیرتر خراب شوند.

 

ممکن است شما برای خرید کفش چرم، زمان و هزینه زیادی را صرف کرده باشید ولی باید بدانید که این به معنی پایان کار نیست. شما علاوه بر اینکه هنگام خرید باید به جنس، کیفیت، چگونگی دوخت و زیره کفش توجه نمایید، بلکه لازم است تا برای ماندگاری بیشتر کفش، نحوه مراقبت و نگهداری از آنها را نیز دانسته و رعایت کنید. در واقع عامل تاثیرگذار دیگر در ماندگاری کفش (جدا از جنس و کیفیت آن)، نحوه مراقبت و نگهداری از کفش چرم است.

 

یک جنتلمن واقعی همیشه از کفش‌های خود به خوبی مراقبت می‌کند. اولین قدم در مراقبت و نگهداری از کفش، نحوه پوشیدن و در‌آوردن کفش‌ها است. پوشیدن و درآوردن کفش‌ها به روش اشتباه منجر به آسیب رسیدن به کفش‌ها شده و در نتیجه طول عمر و دوام آنها کاهش می‌یابد. همچنین بهتر است پس از درآوردن کفش‌ها، آنها را درون قالب قرار دهید.

 

استفاده از قالب به حفظ فرم کفش‌ها کمک کرده و امکان تهویه مناسب در زمان استراحت کفش‌ها نیز فراهم می‌شود. در صورت رعایت نکات مذکور و نظافت منظم کفش‌ها، دوام آنها افزایش می‌یابد. چنانچه کفش‌های‌تان دچار آسیب شد و نیاز به تعمیر داشت، توصیه می‌‌کنیم که آنها را به دست یک کفاش ماهر بسپارید.

 

‌با نگاهی به تاریخچه کفش چرم درمی‌یابیم که موارد فوق‌الذکر، موضوعات جدیدی نیستند. در طول سال‌ها فرآیند تولید کفش کلاسیک چرمی تغییر چندانی نداشته و به همین ترتیب روش‌های مراقبت و نگهداری از آن نیز تقریبا ثابت‌ مانده است. دلیل این موضوع هم عمدتا به ماهیت جنس چرم برمی‌گردد. خاصیت چرم به گونه‌ای است که کفش‌های تولید شده از آن در عین حال که فیتِ ‌پا می‌شوند، در برابر محیط هم به خوبی از پاها محافظت می‌کنند. استفاده از چرم برای تولید کفش چرمی و پوشیدن کفش چرمی به سلامت پاها کمک می‌کند.

 

جهت مشاهده انواع مدل‌های کفش مردانه چرم کلیک کنید.

 

 

 

چند نکته مهم درباره نگهداری از کفش چرم
 

وقفه در پوشیدن کفش چرم


وجود رطوبت زیاد در کفش‌های چرمی منجر به تغییر شکل و حتی آسیب اساسی به کفش‌ها می‌شود. لذا توصیه می‌شود که به کفش‌‌های خود استراحت دهید. پیشنهاد می‌کنیم کفش‌های چرمی خود را یک روز درمیان استفاده کنید. وقفه در پوشیدن کفش چرم از سایش آن جلوگیری کرده و به دوام بیشتر کفش کمک می‌کند.

 

استفاده از قالب کفش چرم


اگر یک جفت کفش چرمی داشته‌اید و از آنها استفاده نکرده باشید، خواهید دید که به مرور زمان ظاهر اولیه خود را از دست داده و همچنین دیگر استحکام سابق را ندارند. استفاده از قالب برای کفش چرم در طولانی مدت به حفظ ظاهر کفش و همچنین حفظ استحکام کفش کمک می‌کند. قرار دادن قالب درون کفش در مواقعی که تصمیم دارید کفش را به مدت طولانی استفاده نکنید به گردش جریان هوا کمک کرده و در نتیجه رطوبت در چرم باقی نمی‌ماند و البته مانع از ایجاد چین و چروک و جمع‌شدگی کفش می‌شود. بهترین قالب‌های کفش از چوب تولید می‌شوند.

 

 

 

نحوه پوشیدن کفش
یکی دیگر از مواردی که می‌تواند به ماندگاری و دوام کفش‌های چرمی شما کمک کند، نحوه پوشیدن آنهاست. پوشیدن و درآوردن کفش‌ها به آرامی و با استفاده از پاشنه‌کش از آسیب به رویه کفش جلوگیری می‌کند.

 

تمیز کردن کفش‌ها


اگر نحوه صحیح تمیز‌کردن کفش‌های چرمی را بدانید، خواهید دید که چطور یک کار خسته کننده به کاری نسبتا قابل تحمل تبدیل می‌شود و هنگامیکه کفش‌های خود را با ظاهری زیباتر و تمیزتر مشاهده کنید احتمالا نظافت کفش‌های‌تان به کاری خوشایند هم تبدیل خواهد شد.

بازدید از محصولات چرم میخچـی

 

نحوه صحیح تمیز کردن کفش‌های چرم


مراقبت درست از کفش کمک می‌کند تا کفش همیشه دارای ظاهری نو و براق بوده و ماندگاری و دوام آن نیز افزایش یابد. روش‌های صحیح مراقبت و نگهداری از کفش چرم  باعث می‌شوند تا روغن و چربی از دست‌رفته کفش دوباره جایگزین گردد. انجام مجموعه کارهای مراقبت و تمیز‌کردن کفش به طور مرتب و هر دو یا سه هفته یک‌بار سبب می‌شود تا حالت ارتجاعی، لطافت و درخشندگی کفش‌های چرم در طولانی مدت حفظ شوند.

 

اگر از کفش چرم به خوبی مراقبت شود، ظاهر زیبای کفش و دوام کفش در طولانی مدت حفظ می‌گردد.

 

چرم یک ماده طبیعی بوده و همه افرادی که از پوشاک چرم به ویژه کفش چرم استفاده می‌کنند باید بدانند که برای اینکه چرم در بهترین وضعیت خود باقی بماند نیازمند تغذیه است. در طول فرآیند دباغی، تمام عناصر شامل آب و چربی از چرم حذف می‌شوند ولی در مرحله بعد روغن و چربی مجدد به چرم برگردانده می‌شوند. البته چرم به مرور زمانی که مورد استفاده قرار می‌گیرد چربی و روغن خود را از دست می‌دهد. همین موضوع منجر به سفت شدن چرم شده و انعطاف‌پذیری آن کاهش می‌یابد و در نتیجه سبب می‌شود تا ذرات خاک و کثیفی نیز وارد منافذ پوست شوند. در نهایت اگر از کفش چرم به خوبی نگهداری نشود، چرم آن شکننده و خشک شده و دوام آن نیز کاهش می‌یابد.

 

مراقبت و نگهداری صحیح از کفش چرم و استفاده از تغذیه کننده چرم منجر به ماندگاری کفش شده و ظاهر کفش را نو نگه می‌دارد. به منظور انجام این امر بهتر است که هنگام خرید کفش چرم یک مجموعه ست مراقبت از کفش چرمی نیز تهیه نموده و روش‌های تمیز کردن کفش چرم را هم بیاموزید.

 

کفش‌ها باید هر دو یا سه هفته یک‌بار تمیز شوند


هدف اصلی مراقبت و استفاده از تغذیه کننده‌های چرم، جلوگیری از خشک شدن و همچنین حفظ لطافت کفش است. برای انجام این کار کافیست تا هر دو یا سه هفته یکبار کفش چرم خود را به شکل اصولی تمیز نمایید. با اینحال اگر کفش‌های شما تحت شرایط آب و هوایی نامساعد یعنی سرما و رطوبت و در شرایط بدی قرار گرفته‌اند بهتر است که هر چه سریع‌تر به روش اصولی آنها را تمیز و تغذیه نمایید.

 

برای جلوگیری از تجمع ذرات کثیفی و حفظ زیبایی ظاهری کفش‌ها، توصیه می‌کنیم که کفش چرمی خود را بعد از هر بار پوشیدن با دستمال تمیز پاک نمایید. اگر هم تصمیم دارید که برای مدت طولانی کفش‌ها را کنار گذاشته و از آنها استفاده نکنید بهتر است که لایه نازکی از کرم مخصوص چرم به کفش مالیده و سپس آنها را در کیسه پارچه‌ای قرار دهید.

 

نکته: یکی از راه‌های حصول اطمینان جهت محافظت از کفش‌ها در برابر رطوبت این است که اندکی آب روی کفش‌ها ریخته، اگر آب قطره قطره شد و جذب کفش نشد پس می‌توان نتیجه گرفت که کفش‌ها به خوبی ضد‌ آب شده‌اند. ولی اگر آب وارد منافذ کفش شده و جذب کفش گردید لازم است تا اقدامات لازم برای ضد‌ آب کردن کفش‌ها را انجام دهید.

 

ست نگهداری و مراقبت از کفش


انتخاب یک ست کامل نگهداری و تمیزکاری کفش چرم و یا خرید تکی ملزومات نگهداری از کفش کاملا به سلیقه شما بستگی دارد. در هر صورت برای تمیز کردن کفش چرم، تهیه چند وسیله الزامی است. وسایل ضروری برای تمیز‌کردن کفش چرم عبارتند از: یک برس سفت از جنس موی گراز، موی دُم گاو یا موی دُم اسب. البته نوعی برس تولید شده از الیاف آگاوه (نوعی گیاه) نیز بسیار محبوب است.

 

 

وسیله مورد نیاز دیگر برس اپلیکاتور است. بهتر است که برای هر کِرِم چرم با سایه‌های متفاوت، یک برس اپلیکاتور مجزا داشته باشید. اگر برای سایه‌های مختلف تنها از یک برس اپلیکاتور استفاده کنید احتمالا رنگ کفش‌تان تغییر خواهد کرد که این امر چندان خوشایند نیست.

 

البته با توجه به نوع کفش‌های چرمی خود باید مواد تمیزکننده و نگهدارنده هم داشته باشید. برای مثال اگر کفش چرمی شما از جنس چرم گوساله و رنگ آن مابین مشکی یا قهوه‌ای تیره باشد بهتر است که مجموع این موارد را داشته باشید: واکس قهوه‌ای یا مشکی، کرم امولسیون مخلوط بی‌رنگ، روغن مخصوص زیره چرم، برس اپلیکاتور و محلول ضد آب بدون رنگ چرم.

 

ضمنا برای آخرین مرحله کار یعنی براق کردن کفش چرم به برس‌های پولیش نیز نیاز دارید. بهتر است که این برس‌ها از جنس دُم اسب یا پارچه‌های پنبه‌ای نرم باشند.

 

روش صحیح تمیز‌کردن کفش‌ها


برای تمیز‌کردن کفش‌های چرمی ابتدا با استفاده از یک برس سفت، گرد و غُبار، گِل‌‎های خشک شده و سایر موارد کثیفی را از روی کفش‌ها پاک کنید. این مرحله را با دقت و به خوبی انجام دهید. مرحله زدودن ذرات کثیف باید به گونه‌ای انجام شود تا ذرات کثیفی روی چرم باقی نماند و حین انجام این کار آسیبی به بدنه کفش وارد نشود. بعد از این مرحله نوبت ضد‌آب کردن و ترمیم کفش است. برای مالیدن واکس یا کِرِم مخصوص چرم به سطح کفش از یک برس اپلیکاتور یا پارچه نخی استفاده کنید. بهتر است رنگ واکس یا کِرِم با رنگ اولیه کفش چرم همخوانی داشته باشد. حدود نیم‌ساعت صبر کرده و سپس با استفاده از یک برس پولیش یا پارچه نرمی روی کفش بکشید تا کفش براق شود. این مرحله را به آرامی و بدون اعمال فشار انجام دهید تا زمانی که کفش‌ها جلا یافته و براق شوند.

 

بعد از مرحله تمیزکاری، برای تغذیه کفش و احیای رنگ آن می‌توانید از یک امولسیون مخلوط استفاده کنید. با استفاده از یک پارچه، امولسیون را به صورت یکنواخت و به صورت یک لایه نازک روی کفش پخش کنید و سپس با استفاده از یک برسِ پولیش کفش، آن را براق نمایید.

 

مراقبت از زیره چرمی کفش‌های چرم


جنس برخی از زیره‌های کفش‌ از نوع خاصی چرم بسیار مقاوم می‌باشد. از این جهت در این دسته از کفش‌های چرم لازم است تا اقداماتی جهت مراقبت از زیره کفش نیز انجام شود. به این منظور توصیه می‌شود که هرچند ماه یکبار به زیره کفش خودتان نگاهی انداخته و با استفاده از یک بُرِس، یک لایه روغن مخصوص را به طور یکنواخت روی زیره کفش اعمال کنید. این کار را تا زمانی که دیگر روغنی جذب زیره کفش نشود، تکرار نمایید.

 

در پایان این مقاله نکته‌ای را در رابطه با ت‍میز کردن کفش‌های جیر بیان می‌کنیم.

برای زدودن کثیفی‌های یک کفش جیر از برس مخصوص جیر استفاده نمایید. پس از تمیز‌کردن و خشک‎‌کردن کفش‌ها، آنها را با یک مایع ضد‌آب بی‌رنگ پاک نمایید. سپس مقدار مناسبی از کِرِم مخصوص چرم را به قسمت‌های مختلف رویه کفش آغشته کرده و با فرچه واکس بزنید. نیم‌ساعت صبر کنید و بعد از آن برای برگرداندن پرزهای جیر به جای اول خود از بخش لاستیکی بُرِس استفاده نمایید.

 

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش